SEO - optimizacija za tražilice

SEO usluge - optimizacija za tražilice (internet stranica)

Naše učinkovite SEO usluge uključuju strategiju, istraživanje ključnih riječi, on-site i off-site optimizaciju i kreiranje sadržaja - sve s naglaskom na rastu broja posjetitelja.

Kvalitetne SEO kampanje su prilagođene potrebama klijenta, rade se planski i često dugoročno. Kvalitetna struktura osigurava da su poduzete sve potrebne mjere kako bi se postigli očekivani rezultati.

Optimizacija internet stranice za tražilice je najbitniji dio svake internet stranice. Rezultati na prvoj stranici tražilice za najbitnije ključne riječi je primarni cilj.

Postižemo rezultate prilagodbom za tražilice

SEO ili optimizacija za tražilice je ono što poznajemo i konstantno radimo na proširenju znanja. U nastavku je opis nekoliko poslova koje smo odradili za tvrtke:

5stars.hr, Slav. Brod
Glavna djelatnost: prodaja uv gelova za nokte i slične opreme
Ključne riječi koje su u prva tri rezultata pretrage: uv gelovi, prodaja uv gelova, gelovi za nokte cijene

SIGMAT.hr, Slav. Brod
Glavna djelatnost: industrijska oprema
Ključne riječi u kombinacijia s Slavonski Brod, top tri pozicije: industrijska oprema, oprema za zavarivanje

Proces SEO kampanje radi se u fazama:

Prva faza: analiza ključnih riječi

Prva faza optimizacije uključuje analizu ključnih riječi koje Vas zanimaju i ključne riječi na koje konkurencija cilja. Broj ključnih riječi individualan je za svakog klijenta odnosno svaku internet stranicu.

Druga faza: dodavanje ključnih riječi na sve stranice

Analizom ključnih riječi sada imamo infomracije potrebne za donošenje odluka i strategije. Ovaj dio strategije je ključan, jer će se sve ključne riječi dodati na sve stranice dikretno vezano uz sadržaj. Kombinacija sadržaja i ključnih riječi je vrlo bitan.

Treća faza: on-site optimizacija koda

On-site optimizacija jedan je od temeljnih elemenata ukupno optimizacije za tražilice odnosno SEO-a. Prvo je potrebno "popraviti" sve što nije prema standardu (za primjer: smanjiti broj skripti, pročistiti "prljavi" kod, optimizirati veličinu slika...) kako bi stranica tehnički bila što kvalitetnija. Nakon toga je ptorebno optimizirati naslove, meta opse, meta ključne riječi kako bi tražilice uspješno indeksirale sve stranice. Zatim potrebno je izgraditi kvalitetnu strukturu linkova, te Schema.org, opise slika, Sitemaps, H1, H2, H3 tagove..... kako bi se u konačnici osiguralno pridržavanje Googleovih smjernica za kvalitetu.

Četvrta faza: on-site optimizacija sadržaja za tražilice

Vaš sadržaj je potrebno prilagoditi za tražilice. Primarno je da sadržaj bude opsežniji, stranice sa "dva reda" teksta svakako nisu dobrodošle. Potrebno je napisati sadržaj sa što više informacija, kako za tražilice tako i za posjetitelje. Opsežni sadržaj je potrebno strukturirati na uvod, glavni sadržaj, sekundardni sadržaj i sve podjeliti s naslovima koji uključuju najbitnije ključne riječi na vezene uz sadržaj koji se optimizira.
Proces optimizacije sadržaja je izrazito bitan, a vrlo jednostavan: Vi nam dostavite sadržaj, a mi ćemo se pobrinuti da je isti sadržaj prilagođen za tražilice po pitanu strukture, naslova, podnaslova, masna i/ili podvučena slova.

Peta faza: on-site optimizacija linkova

Postupak unutarnjeg povezivanje linkova sastoji od stvaranja veza između stranica s ispravnom ključni riječi u opisnom tekstu linka. Osim toga, koristimo dodatne strategije izgradnje unutarnjih linkova koje se zasebno prilagođavaju prema vrsti internet stranice.

Šesta faza: off-site optimizacija

Izgradnja povratnih linkova s kvalitetnih stranica je u principu preporuka tražilicama za Vašu internet stranicu. Jednostavni način je da zatražite Vaše partnere ili klijente da vam pošalju povratni link odnosno vaš link da postave negdje na stranicu u sadržaju, na referentnoj listi, reklami... druga opcija je upis u besplatne i plaćene oglasnike. Treće i svakako preporučeno je dijeljenje objava na društvenim mrežama s vašim linkovima.

Sedma faza: društvene mreže

Svakako je potrebno povezati Vašu internet stranicu s društvenim mrežama neovisno o optimizaciji za tražilice. Društvene mreže su vrlo dobar način besplatnog marketing (prema potrebi i plaćeni marketing), a ujedno su bitne i za off-site optimizaciju za tražilice.


Analiza rezultata SEO optimizacije za tražilice

Za analizu se koristi najbitniji alat Google Analitika, kao relevantni alat za stvarni prikaz svih potrebnih parametara. Također koristimo ostale alate koji mogu uputiti na propuste u optimizaciji za tražilice, sve u cilju kako bi klijent imao uvid u odrađeno i postignuto.

Z A T R A Ž I T E besplatnu analizu Vaše internet stranice i pronađimo optimalno rješenje za Vaše web poslovanje.